ARMA 2 Epoch serwer

Forum poświęcone DayZ Standalone oraz DayZ Mod.
Michalinski
Naukowiec
Naukowiec
Posty: 2004
Rejestracja: 12 paź 2012, o 15:57

Re: ARMA 2 Epoch serwer

Post autor: Michalinski » 10 lut 2015, o 12:46

A tego infistara bedzie trzeba pewnie sciagac i jakoś pokrętnie instalować?

Awatar użytkownika
Zhar
Posty: 3298
Rejestracja: 8 lis 2012, o 14:21
Gry: i zabawy różnorakie ;)
Lokalizacja: Łuków

Re: ARMA 2 Epoch serwer

Post autor: Zhar » 10 lut 2015, o 12:53

No to jest pewien ból. Podejrzewam, że częściowo będzie dopasowany do serwera a pozostałą resztę trzeba będzie dopasować do modów i moich ustawień. Plus podobnie jak w Admin Toolu będę musiał dodawać UI adminów ale to już mam. :lol: Możliwe, że trzeba będzie dodaćścieżki dostępu do niektórych modów. Nie wiem, nie chce mi się nad tym siedzieć.

Bardziej mi się menu podoba, BE takiego w ogóle nie ma:

Obrazek

Michalinski
Naukowiec
Naukowiec
Posty: 2004
Rejestracja: 12 paź 2012, o 15:57

Re: ARMA 2 Epoch serwer

Post autor: Michalinski » 10 lut 2015, o 16:18

Zeby sie nie okazało, ze więcej z tym bedzie zabawy niż z BE. :P

Awatar użytkownika
Zhar
Posty: 3298
Rejestracja: 8 lis 2012, o 14:21
Gry: i zabawy różnorakie ;)
Lokalizacja: Łuków

Re: ARMA 2 Epoch serwer

Post autor: Zhar » 11 lut 2015, o 08:23

Z wyłączoną trawą na Adminie i ze słabą kartą graficzną marnie to wygląda ;)

Bazy powinny być niezniszczalne ale podejrzewam, że admini mogą je psuć.

Obrazek

Michalinski
Naukowiec
Naukowiec
Posty: 2004
Rejestracja: 12 paź 2012, o 15:57

Re: ARMA 2 Epoch serwer

Post autor: Michalinski » 11 lut 2015, o 21:29

Potrzebujesz testera? :D Dalej wywala za te pieprzone rakiety.

Awatar użytkownika
Zhar
Posty: 3298
Rejestracja: 8 lis 2012, o 14:21
Gry: i zabawy różnorakie ;)
Lokalizacja: Łuków

Re: ARMA 2 Epoch serwer

Post autor: Zhar » 12 lut 2015, o 06:29

Michał wiem, że wywala. Niestety nie mam teraz za bardzo ochoty grzebać w BE. Nie wiem co tam cholera mam ustawić żeby to wreszcie działało. Po weekendzie zacznę testować Infistara.

Michał jak będzie Ci się chciało zajrzeć w dzień do gry to przyjeb z TUSKa w bazę. Chcę sprawdzić czy niezniszczalność bazy działa.

Awatar użytkownika
Zhar
Posty: 3298
Rejestracja: 8 lis 2012, o 14:21
Gry: i zabawy różnorakie ;)
Lokalizacja: Łuków

Re: ARMA 2 Epoch serwer

Post autor: Zhar » 13 lut 2015, o 07:47

Dobra bazy dalej zniszczalne :|

Trochę jestem zmęczony grzebaniem w plikach. W sumie przez najbliższe dni to mi serwer wisi i powiewa ale szykujcie się na niespodziankę :P
Przez pewien (krótki) czas może być problem z wbiciem na serwer.


----

Tyle w plikach kurwa grzebałem, że teraz nie wiem co zrobiłem że F35 i SU25 się respią :shock: :? 8-) :shock: :? 8-)

Awatar użytkownika
Zhar
Posty: 3298
Rejestracja: 8 lis 2012, o 14:21
Gry: i zabawy różnorakie ;)
Lokalizacja: Łuków

Re: ARMA 2 Epoch serwer

Post autor: Zhar » 14 lut 2015, o 00:44

Dobra nastąpi mała zmana w skryptach na serwerze. Najprawdopodobniej (90%) zostaną przerobione te skrypty https://github.com/mudzereli/DayzEpochChernarus
Przede wszystkim ze względu na Indestructible Tier 2 Bases i More Types of Guns/Vehicles. Niestety wszystko zależy od moich chęci do dalszego grzebania w tych cholernych plikach :lol:

Niestety przykra prawda jest taka, że sam ledwo to ogarniam a chętnych do pomocy w dłubaniu w skryptach nie ma :)

Awatar użytkownika
Zhar
Posty: 3298
Rejestracja: 8 lis 2012, o 14:21
Gry: i zabawy różnorakie ;)
Lokalizacja: Łuków

Re: ARMA 2 Epoch serwer

Post autor: Zhar » 16 lut 2015, o 02:17

BE wywalony na razie, Infistar zainstalowany. Wreszcie przy używaniu rakiet nie wywala z serwera a antyhack działa.

Menu Infistara trzeba się nauczyć. Włącza się je przy pomocy klawisza F2. Kolor czerwony "niewłączone", kolor zielony "włączone" ;) Niestety menu Admin Toola jest ... chyba trochę mniej intuicyjne od tego który był zainstalowany wcześniej, za to jest bardziej przejrzyste.

Spawnować na adminie można właściwie wszystko. Szok przeżyłem jak zobaczyłem działko przeciwlotnicze "naziemne" które da się obsługiwać. Wiem co na dachu bazy zamontuje :lol:

_________________________________________

- Zwiększyłem ilość miejsc w których są boty,
- Darmowy Rearm na stacjach benzynowych. Kończy Ci się ammo w pojeździe ? Podjedź na stację, przesiądź się na strzelca i wybierz "Rearm"
- Wywalony wcześniejszy Admin Tool,
- Coś jeszcze dłubałem ale nie pamiętam już co, za późno było żeby kontaktować na 100%

_________________________________________

Zacku zrobił byś jakiś filmik z serwera ;)

_________________________________________

A Plot for Life v2.23
Build Vectors v3
Snap Pro 1.4.1
Custom Loot
Custom Loadscreen
Custom Death Screen
ESS (Enhanced Spawn Select)
Debug Monitor
Burn Tents
Deploy Bike
Crafting
Suicide
Buy Gems from traders
Binocular Fog
Carepackage on self
Carepackage on map
Animated MV22 \SUV
Sirens
Nitro
Regen Blood
Fast Rope
CAGN
Harvest Hemp (niestety niewidoczne na mapie pola trawki)
DZGM ( Group Management)
Drink Water
Arrest/Investigate
Tent Sleep Healing 1.1
Zombie Bait/Bomb
Anti Zombie emitter
VASP 1.2
fast trade
Door Management
Paint Vehicles
Elevator
Journal
Craft In Shed
DZAI 2.1.3 (Trochę respów AI usuniętych żeby w miarę dało się przeżyć na mapie)
WAI 2.1.4
Extra Loot Postions
Animated C130 Crashes
Animated AN2 Crashess
AN2 Carepackage Drops
Animate Heli Crashes
DZMS 1.1
DZMSHotSpots
Tow + Lift
Bury Body
Cannibalism
Take Clothes 2.0
Custom Hud
Zombie Trucks
Hero perks
Walk Amongst Dead
Bank Robbery 2.9
Service points (Refuel, repair i dodawanie pocisków, naboi i rakiet do pojazdów i jednostek lotniczych za darmo na stacjach)
JAEM
Snow
Advanced Alchemy Building
Custom Kill Messages
Weapon Mods
Fast Rope godmode
2 nowe miasta
Kasyno na północy
Opuszczone bazy militarne
+ sporo zmian na mapie, szczególnie na wybrzeżu

Michalinski
Naukowiec
Naukowiec
Posty: 2004
Rejestracja: 12 paź 2012, o 15:57

Re: ARMA 2 Epoch serwer

Post autor: Michalinski » 16 lut 2015, o 10:06

No to teraz sprawdzimy naprawde zniszczalność Twojej bazy.

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość