DayZ Standalone Alpha

Forum poświęcone DayZ Standalone oraz DayZ Mod.
Awatar użytkownika
Taran
Bard
Bard
Posty: 463
Rejestracja: 21 gru 2012, o 14:18
Gry: DayZ Mod,DayZ,Battlefield 3 i wiele innych ;)
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Re: DayZ Standalone Alpha

Post autor: Taran » 23 sty 2014, o 22:46

Zack- Zgadza się, ale nick da się zmienić klikając koło nazwy i wykasowując go ;)..Teraz brak serwerów 24/7 Day on DayZ.. :(
Znaleźli strzelca??... Znaleźli...

Awatar użytkownika
Zhar
Posty: 3298
Rejestracja: 8 lis 2012, o 14:21
Gry: i zabawy różnorakie ;)
Lokalizacja: Łuków

Re: DayZ Standalone Alpha

Post autor: Zhar » 24 sty 2014, o 07:32

Moja postać za to była ale ...... tak jabym 1 cały dzień nie grał bo cofnięty byłem na Balotę z miejsca gdzie ostatnio skończyliśmy grać :lol:

Awatar użytkownika
Tescka
Wędrowiec
Wędrowiec
Posty: 48
Rejestracja: 23 sty 2014, o 14:15
Gry: DayZ SA/mod, Mafia2, L4D2, Portal2, SWTOR

Re: DayZ Standalone Alpha

Post autor: Tescka » 24 sty 2014, o 11:07

Uu... no to widzisz ;P Ale za to twoja postać normalnie była.

Awatar użytkownika
Zhar
Posty: 3298
Rejestracja: 8 lis 2012, o 14:21
Gry: i zabawy różnorakie ;)
Lokalizacja: Łuków

Re: DayZ Standalone Alpha

Post autor: Zhar » 24 sty 2014, o 11:10

Ale dedła już :D

Draco
Wędrowiec
Wędrowiec
Posty: 36
Rejestracja: 19 paź 2013, o 13:22
Gry: PlanetSide2, Guild Wars 2

Re: DayZ Standalone Alpha

Post autor: Draco » 24 sty 2014, o 16:31

Taran coś pisał, że brak serwerów 24/7, co się stało? :(

Awatar użytkownika
Taran
Bard
Bard
Posty: 463
Rejestracja: 21 gru 2012, o 14:18
Gry: DayZ Mod,DayZ,Battlefield 3 i wiele innych ;)
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Re: DayZ Standalone Alpha

Post autor: Taran » 24 sty 2014, o 17:01

path,path,path,path,path
Znaleźli strzelca??... Znaleźli...

Awatar użytkownika
divibyzero
Posty: 1914
Rejestracja: 3 paź 2012, o 20:37
Gry: Arma 2, Dark Souls
Kontaktowanie:

Re: DayZ Standalone Alpha

Post autor: divibyzero » 24 sty 2014, o 18:20

Problemy z serwerami i zapisywaniem postaci:

Stworzono dwa typy serwerów - Regular i Hardcore. Każdy z nich posiada oddzielny Hive, zatem postaci zapisują się w ramach tylko jednego typu serwera i jednej bazy danych.

Dodatkowo niektóre serwery są po prostu źle skonfigurowane od najnowsze patcha i nie zapisują W OGÓLE.
Blog science fiction & fantasy http://divibyzero.tumblr.com/

Awatar użytkownika
Tescka
Wędrowiec
Wędrowiec
Posty: 48
Rejestracja: 23 sty 2014, o 14:15
Gry: DayZ SA/mod, Mafia2, L4D2, Portal2, SWTOR

Re: DayZ Standalone Alpha

Post autor: Tescka » 24 sty 2014, o 19:36

Zapisują się w ramach tylko jednego serwera? Tzn, że jak wejdę na inny, to nie będę miała tej postaci?

Awatar użytkownika
divibyzero
Posty: 1914
Rejestracja: 3 paź 2012, o 20:37
Gry: Arma 2, Dark Souls
Kontaktowanie:

Re: DayZ Standalone Alpha

Post autor: divibyzero » 24 sty 2014, o 19:41

Przepraszam, szybko pisałem i wyszło nieskładnie. Zapisują się tylko w ramach jednego TYPU czyli jeśli masz postać na Regular to będzie ona tylko na innych Regular. Na Hardcore utworzy się nowa postać na oddzielnym Hive ;)

BTW Hive = Baza danych ;)
Blog science fiction & fantasy http://divibyzero.tumblr.com/

Awatar użytkownika
Tescka
Wędrowiec
Wędrowiec
Posty: 48
Rejestracja: 23 sty 2014, o 14:15
Gry: DayZ SA/mod, Mafia2, L4D2, Portal2, SWTOR

Re: DayZ Standalone Alpha

Post autor: Tescka » 24 sty 2014, o 20:47

A w tym sensie. Dla mnie trochę lipa, bo ludzie którzy zaczynają na regularach potem (przynajmniej ja) ta sama postacią chciało by się przenieść wyżej. Z drugiej strony ograniczy to ilość wypasionych snajperów, którzy siedzą na serwach dla nowych by ich tylko pozabijać.

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości