ARMA 2 Epoch serwer

Forum poświęcone DayZ Standalone oraz DayZ Mod.
Awatar użytkownika
Zhar
Posty: 3298
Rejestracja: 8 lis 2012, o 14:21
Gry: i zabawy różnorakie ;)
Lokalizacja: Łuków

Re: ARMA 2 Epoch serwer

Post autor: Zhar » 4 mar 2015, o 16:55

- Ogarnąłem Battleye'a. Tak więc są programy antycziterskie.

Michalinski
Naukowiec
Naukowiec
Posty: 2004
Rejestracja: 12 paź 2012, o 15:57

Re: ARMA 2 Epoch serwer

Post autor: Michalinski » 4 mar 2015, o 23:50

Zrobiłem szybka liste dla wygody co należałoby poprawić:
- Chyba najważniejsze. Niektóre misje się nie zaliczają oraz mają puste skrzynki, prawdopodobnie te które na mapie są zaznaczone pełnym kółkiem z dopiskiem [Bandit] lub [Hero]. Te zaznaczone czerwoną siateczką na mapie robią się bez zarzutu oraz te z szukaniem skrzynki, budowlanki, medyki etc.
- BattleEye kickuje po zgonach. Nie wiem czy dotyczy smierci graczy.
- Misje ze znakiem zapytania na mapie nie mają najcześciej tych skrzynek które należy znaleźć.
- Locknięte, niewiadomego pochodzenia pojazdy w różnych częściach mapy.
- Radar zjebany, stara śpiewka.
- Sporo różnej maści nowych budynków, osiedli etc które chyba nie mają żadnej funkcji, a mogą żżerać cenne fpsy. Trzeba by z nimi zrobic porządek jeśli będą kradły zasoby serwera i komputera gracza, a pewnie kradną.
- Spawnujące się łódki, niepotrzebne to kompletnie, kilka przy brzegu z 10-20% tego co jest mogło by się pojawiać, a nie w chuj tych kutrów po sam horyzont. :mrgreen:
- Nie wiem czy to nie taka dzisiaj aura ale w chuj spadła wydajność serwera, przynajmniej naprawiła sie mgła. ;)
- Można by pomyślęc nad jakimiś opcjami dla admina odnośnie obsługi zaparkowanych pojazdów bez wsiadania do nich (odblokowywanie, przesuwanie etc). Na ten moment mogę pojazd jedynie skasować.

Reszta chyba smiga bez problemu. Jakby zrobić te rzeczy to serwer byłby prakycznie całkowicie grywalny. Mozna by urozmaicić pojawiające się misje.
Ostatnio zmieniony 5 mar 2015, o 00:48 przez Michalinski, łącznie zmieniany 1 raz.

Michalinski
Naukowiec
Naukowiec
Posty: 2004
Rejestracja: 12 paź 2012, o 15:57

Re: ARMA 2 Epoch serwer

Post autor: Michalinski » 5 mar 2015, o 00:47

Myślę, że wazne jest też żeby zaktualizować opis w nazwie serwera o konkretne rzeczy które interesują graczy, a nie to "no jets". Zmienić jego nazwe z Azyl Alfa na jakąś inną póki jest w fazie testów żeby nie narobić famy, że serwer pod tą nazwą jest słaby oraz można dodać informację, że jest w fazie testów.

Awatar użytkownika
Zhar
Posty: 3298
Rejestracja: 8 lis 2012, o 14:21
Gry: i zabawy różnorakie ;)
Lokalizacja: Łuków

Re: ARMA 2 Epoch serwer

Post autor: Zhar » 5 mar 2015, o 06:25

Michał "No Jets" już dawno nie ma w opisie ;)

Co do reszty to usunięcie łódek będzie najłatwiejsze, reszta to loteria. Albo się uda albo się ne uda.
Skrypty zmieniające wygląd miast i dodające kilka pierdół usunę po południu i sprawdzimy jak tam z FPSami będzie.

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości