Więc chciałbym tutaj przedstawić swoje spostrzeżenia..Jak na wersję alpha, bo to nawet beta nie jest gra jest w miarę rozbudowana i dopracowana, cieszy mnie to że poprawili logowanie do gry (w modzie czasami dochodziło do 5 minut, aż się weszło na serwer, a tu parę sekund i jesteś!).Sam ekwipunek jest ciekawie zrobiony naciskasz ,,TAB'' i widzisz co się dzieje z Twoja postacią, co jej dolega itp, oraz co masz na sobie, i w jakim stanie (na większych detalach jak masz koszulkę damged, to widać jak jest poszarpana

).I teraz dojdźmy do otoczenia SŁOŃCE TO TWÓJ WRÓG przez słońce zginąłem bodajże dwa razy z całym eq.. po prostu raziło mnie i nie widziałem skąd do mnie prują, ogólnie otoczenie jest ładnie zrobione, ale troszkę gorzej niż w Armie 3, no ale DayZ a Arma 3 to zupełnie dwie inne gry

.
A teraz może gracze? na PL serwerach nic się nie zmieniło, każdy do siebie strzela, latają wyzwiska jaki to nie jesteś ch..,ku.. itd, czyli pełna kulturka

, ale za to na serwerach DE,GB,AU itd gra się przyjemnie, osobiście parę razy napotkałem grupkę graczy, którzy mi pomogli, dali pistolet w rękę, magazynki, naboje i życzyli szczęścia

.
Co do Bugów...bugi w alphie są po prostu wkur... denerwujące.Czasami spadniesz z dachu, bo Twojej postaci się coś ubzdura i zrobi krok w prawo, albo spadniesz z drabiny i się połamiesz, albo totalnie SPADNIESZ ZE SCHODÓW I SIĘ ZABIJESZ..do tego te irytujące zoombiaki, chcesz go trafić a ten Cie wyprzedza i BUUM krwawisz.. plus ZOOMBIE DUCHY, które przenikają przez ściany aby Cie zabić.
Osobiście grę bardzo polecam, dalej ma zachowany taki klimacik

, boisz się że zaraz stracisz EQ ale dalej idziesz tam gdzie zaplanowałeś.Ocena końcowa którą wystawię to może być spokojnie 9/10, ale pamiętajcie też, że to jest wersja ALPHA I TO NIE JEST NAWET BETA.Ogólnie polecam

Znaleźli strzelca??... Znaleźli...