Serwer głosowy Azyl Alfa (TeamSpeak)

Sugestie, problemy, pytania dotyczące infrastruktury Azylu.
Awatar użytkownika
Zhar
Posty: 3298
Rejestracja: 8 lis 2012, o 14:21
Gry: i zabawy różnorakie ;)
Lokalizacja: Łuków

Re: Serwer głosowy Azyl Alfa (TeamSpeak)

Post autor: Zhar » 4 lut 2015, o 16:23

łoki, wiem że część się wczytuje a część nie ale które to nie pamiętam.

Michalinski
Naukowiec
Naukowiec
Posty: 2004
Rejestracja: 12 paź 2012, o 15:57

Re: Serwer głosowy Azyl Alfa (TeamSpeak)

Post autor: Michalinski » 4 lut 2015, o 16:25

Może wystarczy po prostu wrzucić je znowu na grupe czy kanał, one sa na serwerze są więc nie powinno tak być. Zobaczymy.

Awatar użytkownika
divibyzero
Posty: 1914
Rejestracja: 3 paź 2012, o 20:37
Gry: Arma 2, Dark Souls
Kontaktowanie:

Re: Serwer głosowy Azyl Alfa (TeamSpeak)

Post autor: divibyzero » 4 lut 2015, o 22:38

to jest prawdopodobnie spowodowane tym samym co mówiłem michałowi - serwer ma firewall, który blokuje zbyt dużą ilość połączeń w krótkim czasie. Teamspeak przekazuje ikony w chujowy sposób - jeśli na serwerze jest 500 ikon to w momencie połączenia nowego klienta przesyła 500 plików za pomocą 500 oddzielnych połączeń. W ten sposób firewall blokuje po kilkunastu pierwszych ikonkach (ściąga się tylko kilkanaście pierwszych, potem trzeba połączyć się znowu i ściągnąc kolejne kilkanaście itp...)

Spróbuję to jakoś naprawić (poprzedni hosting w ogóle nie miał tej ochrony, którą mamy teraz więc ten problem jest nowy).
Blog science fiction & fantasy http://divibyzero.tumblr.com/

Awatar użytkownika
Zhar
Posty: 3298
Rejestracja: 8 lis 2012, o 14:21
Gry: i zabawy różnorakie ;)
Lokalizacja: Łuków

Re: Serwer głosowy Azyl Alfa (TeamSpeak)

Post autor: Zhar » 4 lut 2015, o 23:13

Taki problem t nie problem xD

Michalinski
Naukowiec
Naukowiec
Posty: 2004
Rejestracja: 12 paź 2012, o 15:57

Re: Serwer głosowy Azyl Alfa (TeamSpeak)

Post autor: Michalinski » 5 lut 2015, o 11:16

Ah tak. ;) Czyli ci co mieli ikonki przed uruchomieniem zapory mają je normalnie ponieważ wczytują się im one z dysku. Prawdopodobnie tak to wygląda. Ściąga się je raz. I co Zhar jak to z roboty wygląda u Ciebie? Ikonki na kanałach.

Awatar użytkownika
Zhar
Posty: 3298
Rejestracja: 8 lis 2012, o 14:21
Gry: i zabawy różnorakie ;)
Lokalizacja: Łuków

Re: Serwer głosowy Azyl Alfa (TeamSpeak)

Post autor: Zhar » 5 lut 2015, o 11:24

Rano nie wczytywało mi 3 ikonek a teraz już wszystko jest ok

Awatar użytkownika
divibyzero
Posty: 1914
Rejestracja: 3 paź 2012, o 20:37
Gry: Arma 2, Dark Souls
Kontaktowanie:

Re: Serwer głosowy Azyl Alfa (TeamSpeak)

Post autor: divibyzero » 5 lut 2015, o 12:03

Michalinski pisze:Ah tak. ;) Czyli ci co mieli ikonki przed uruchomieniem zapory mają je normalnie ponieważ wczytują się im one z dysku. Prawdopodobnie tak to wygląda. Ściąga się je raz. I co Zhar jak to z roboty wygląda u Ciebie? Ikonki na kanałach.
dokładnie tak. ikonki są w folderze:
C:/Users/_nazwausera_/AppData/TS3Client/cache/_idserwera_/icons
Blog science fiction & fantasy http://divibyzero.tumblr.com/

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości