Komputer do AC

Nowiny, dyskusje, a także pomoc techniczna.
Awatar użytkownika
Klonus
Bard
Bard
Posty: 549
Rejestracja: 18 mar 2013, o 08:19
Gry: Planet Side 2
Lokalizacja: Bydgoszcz

Komputer do AC

Post autor: Klonus » 19 mar 2014, o 19:27

Witam pieknie

Chcę kupić komputer (tylko stację główną), który służył będzie w zasadzie tylko do pracy na AutoCadzie i to w zasadzie tylko w 2D. Przewidywany budżet: ok 3000zł.
Wolałbym nie mieć potrzeby go składać i z pewnością nie będzie podkręcany.

W pierwszych moich poszukiwaniach zwróciłem uwagę na:
http://www.saturn.pl/bydgoszcz/zestaw-a ... ,id-911370
http://www.komputronik.pl/product/20329 ... 8_Pro.html
http://www.mediaexpert.pl/komputery-sta ... ,id-218900

Czy któreś z tych się nadaje, czy może polecacie coś innego?

Awatar użytkownika
Mafiu
Nomada
Nomada
Posty: 197
Rejestracja: 6 lut 2013, o 18:02
Gry: WoW, BF4, EU4

Re: Komputer do AC

Post autor: Mafiu » 19 mar 2014, o 20:41

W życiu nie kupuj gotowych zestawów (jak chcesz koniecznie gotowe zestawy to tylko i wyłącznie producentów: Razer, Alienware bądź Steam Machine). Czemu? Kiepskie zasilacze, kiepskie pamięci RAM, kiepskie płyty główne + czasem założone plomby i jak z ciekawości będziesz chciał sobie zajrzeć do środka budy to tracisz gwarancję.

Awatar użytkownika
divibyzero
Posty: 1914
Rejestracja: 3 paź 2012, o 20:37
Gry: Arma 2, Dark Souls
Kontaktowanie:

Re: Komputer do AC

Post autor: divibyzero » 19 mar 2014, o 21:05

Klonus pisze:Wolałbym nie mieć potrzeby go składać i z pewnością nie będzie podkręcany.
Ja Ci polecam, tak jak Mafiu, złożyć jednak własnego kompa, bo w tym samym budżecie dostaniesz dużo lepszy sprzęt niż gdybyś kupił gotowy.

Złożenie własnego kompa jest prostsze niż Ci się wydaje. Sklepy takie jak Techplanet czy Morele mają w ofercie wszystkie części i za 1 zł profesjonalnie wszystko złożą i wyślą gotową stację roboczą.
http://techplanet.pl/produkty/uslugi/mo ... ,8129.html
W morele kod promocyjny VXW8NJNXKE albo W3FHN58JFW (za darmo montaż i wysyłka)

Najlepiej zerknij sobie na polecane zestawy na PC Format
http://forum.pcformat.pl/Zestawy-komput ... zec-2014-t

Na przykład za 3000 zł
CPU: Intel Core i5-4570 LGA1150 BOX-707zł,
RAM: Geil DDR3 8GB 1600MHz Evo Corsa CL10 -257zł,
MOBO:Gigabyte GA-B85M-D3H -242zł,
GPU: Palit GeForce GTX770 JetStream -1167zł,
HDD: Seagate Barracuda 1TB SATA3-206zł,
PSU: XFX ProSeries 450W -165zł,
Napęd: Asus nagrywarka DVD DRW-24F1ST -75zł
CASE: Corsair Carbide Series 300R -252zł

Tylko, że do AutoCada 2d nie jest potrzebna taka grafika jak GTX770, więc możesz ją zamienić na jakąś tańszą i za zaoszczędzoną kasę wziąć np. ciche i wydajne chłodzenie + dysk SSD.

Edit: aha, musi być z systemem, tak? no to trzeba doliczyć i wziąć zestaw np. za 2500 zł. w cenie złożenia zestawu powinni też zainstalować system + sterowniki. Nie polecam Windowsa 8 do programów Autodeska - najlepiej Windows 7
Blog science fiction & fantasy http://divibyzero.tumblr.com/

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość