Nie działa mi mikrofon. (klasyk)

Nowiny, dyskusje, a także pomoc techniczna.
Michalinski
Naukowiec
Naukowiec
Posty: 2004
Rejestracja: 12 paź 2012, o 15:57

Re: Nie działa mi mikrofon. (klasyk)

Post autor: Michalinski » 5 lis 2012, o 22:55

Uuuu niezły ten Speccy. Cytując programik:


Producent MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
Model P35 Platinum(MS-7345) (CPU 1)
Wersja 1.0
Dostawca Chipsetu Intel
Model Chipsetu P35/G33/G31
Rewizja Chipsetu A2
Dostawca mostka południowego Intel
Model mostka południowego 82801IR (ICH9R)
Rewizja mostka południowego 02
System Temperature 28 °C

BIOS
Marka American Megatrends Inc.
Wersja V1.12
Data 12/30/2009

Napięcie
+3.3V 3.184 V
CPU CORE 1.312 V
VIN2 2.176 V
VIN3 1.223 V
+5V 4.919 V
+12V 12.144 V
VIN6 1.808 V
VSB3V 3.152 V
CMOS BATTERY 3.056 V

Awatar użytkownika
divibyzero
Posty: 1914
Rejestracja: 3 paź 2012, o 20:37
Gry: Arma 2, Dark Souls
Kontaktowanie:

Re: Nie działa mi mikrofon. (klasyk)

Post autor: divibyzero » 5 lis 2012, o 23:19

No to chyba nie masz tej Neo2 tylko Platinum, ale sterowniki są chyba te same:
http://pl.msi.com/product/mb/P35-Platin ... os=XP%2032
Strona produktu
Blog science fiction & fantasy http://divibyzero.tumblr.com/

Awatar użytkownika
divibyzero
Posty: 1914
Rejestracja: 3 paź 2012, o 20:37
Gry: Arma 2, Dark Souls
Kontaktowanie:

Re: Nie działa mi mikrofon. (klasyk)

Post autor: divibyzero » 6 lis 2012, o 09:56

Powiedz mi jeszcze czy łączysz mikrofon/słuchawki do gniazda z tyłu komputera czy w przednim panelu. To ma znaczenie bo przedni panel może być źle podłączony, co może generować problemy. Tylni panel jest bezpośrednio do płyty głównej.
Blog science fiction & fantasy http://divibyzero.tumblr.com/

Michalinski
Naukowiec
Naukowiec
Posty: 2004
Rejestracja: 12 paź 2012, o 15:57

Re: Nie działa mi mikrofon. (klasyk)

Post autor: Michalinski » 6 lis 2012, o 11:51

Tylni panel. aczkolwiek panel przedni mam zdaje się zjebany, albo się jakoś odłączył. Może złe podłączenie albo uszkodzenie przedniego panelu (tego zintegrowanego z obudową) może powodować jakieś dziwne efekty w postaci nie działającego mikrusa.

Awatar użytkownika
divibyzero
Posty: 1914
Rejestracja: 3 paź 2012, o 20:37
Gry: Arma 2, Dark Souls
Kontaktowanie:

Re: Nie działa mi mikrofon. (klasyk)

Post autor: divibyzero » 6 lis 2012, o 11:54

Może, dlatego otwórz kompa i zobacz gdzie idą kabelki od przedniego panelu i je odłącz. Powinny to być dwa kabelki, każdy szeroki na 2 piny.
Blog science fiction & fantasy http://divibyzero.tumblr.com/

Michalinski
Naukowiec
Naukowiec
Posty: 2004
Rejestracja: 12 paź 2012, o 15:57

Re: Nie działa mi mikrofon. (klasyk)

Post autor: Michalinski » 6 lis 2012, o 12:38

Odłączyłem, nic.

Awatar użytkownika
divibyzero
Posty: 1914
Rejestracja: 3 paź 2012, o 20:37
Gry: Arma 2, Dark Souls
Kontaktowanie:

Re: Nie działa mi mikrofon. (klasyk)

Post autor: divibyzero » 6 lis 2012, o 19:45

Wiesz co, pewnie Ci się nie chce ale ja bym radził popróbować jeszcze ze sterownikami.

Widzę, że dużo jest w Google problemów pod hasłem "Realtek ALC888 mikrofon" i są bardzo różne wersje sterownika. Może tak się zdarzyć, że masz złe na płycie producenta, albo nie współpracują z jakimś nowszym oprogramowaniem albo updatem windowsa. Pogoogluj jeszcze "Realtek ALC888 mikrofon problem" albo "Realtek ALC888 sterowniki" i popróbuj.
tu masz na przykład
http://www.softwarepatch.pl/idx/469/795/10486.html
http://www.programs.pl/sterownik,739,Re ... river.html

Czytałem też w którymś temacie, że tym Realtek Control Panel można coś wyłączyć/włączyć klikając myszką na różowe gniazdo czy coś w tym stylu... Niestety nie mam tego programu ani tej karty, więc nie wiem.
Blog science fiction & fantasy http://divibyzero.tumblr.com/

Michalinski
Naukowiec
Naukowiec
Posty: 2004
Rejestracja: 12 paź 2012, o 15:57

Re: Nie działa mi mikrofon. (klasyk)

Post autor: Michalinski » 6 lis 2012, o 19:57

Dobra coś pogrzebię, robisz mi nadzieję, że to mogą być sterowniki. Pieronski producent mi chyba złe podrzucił na płycie. Piszesz żebym szukał Realtek ALC888 , ale ja nie mam żadnego ACL888. ;-)

Awatar użytkownika
divibyzero
Posty: 1914
Rejestracja: 3 paź 2012, o 20:37
Gry: Arma 2, Dark Souls
Kontaktowanie:

Re: Nie działa mi mikrofon. (klasyk)

Post autor: divibyzero » 6 lis 2012, o 20:17

http://pl.msi.com/product/mb/P35-Platin ... div=Detail
Tu masz napisane:
Audio

• Chip integrated by Realtek® ALC888/ALC888T
- Flexible 8-channel audio with jack sensing
- Compliant with Azalia 1.0 spec.
- Meet Microsoft Vista Premium spec.
- Supports VoIP Card. (only for ALC888T)
Blog science fiction & fantasy http://divibyzero.tumblr.com/

Michalinski
Naukowiec
Naukowiec
Posty: 2004
Rejestracja: 12 paź 2012, o 15:57

Re: Nie działa mi mikrofon. (klasyk)

Post autor: Michalinski » 6 lis 2012, o 22:24

Fakt. Thx.

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość