Spadek klatek (POMOCY!!!)

Nowiny, dyskusje, a także pomoc techniczna.
Torwid
Przybłęda
Przybłęda
Posty: 7
Rejestracja: 8 lut 2014, o 21:33
Gry: Day Z SA, CS GO, LoL

Spadek klatek (POMOCY!!!)

Post autor: Torwid » 11 lut 2014, o 20:21

Witam was bardzo serdecznie. Mam problem gdyż podczas grania w 3/4 gier gdy ruszam myszką drastycznie zaczyna klatkować mi gra. Gdy przestaje wszystko wraca do normy. Uprzedzam że szukałem w google ponieważ kiedyś miałem już ten problem i go jakoś naprawiłem, ale nie pamiętam jak. Pozdrawiam i liczę na szybką pomoc.

Awatar użytkownika
Zack
Weteran
Weteran
Posty: 743
Rejestracja: 18 paź 2012, o 14:41
Gry: DayZ

Re: Spadek klatek (POMOCY!!!)

Post autor: Zack » 11 lut 2014, o 20:26

Hmm:
1. chłodzenie (odkurz kompa? sprawdzaj sobie temperatury programem speccy)
2. sterowniki (zaktualizuj, przeinstaluj)
3. zasilacz (może się skaszanil i nie daje rady zasilic karty graf)
4. procesy w tle zżerają komp (wywal niepotrzebne programy)
5. przeinstalowanie windowsa
6. wadliwa karta graficzna (spróbuj od kogoś pożyczyć i sprawdzić czy sytuację)
7. w sumie dysk twardy też może być problemem (sprawdź czy nie ma błędów progeamem HDtune)

To na szybko lista, tego co mi przyszło do głowy, w losowej kolejności

Awatar użytkownika
olek3d
Nomada
Nomada
Posty: 126
Rejestracja: 23 sty 2014, o 11:03
Gry: CS DayZ SAMP BF2BC
Lokalizacja: Czersk

Re: Spadek klatek (POMOCY!!!)

Post autor: olek3d » 11 lut 2014, o 22:22

Albo zasilacz albo grafa :)
Spróbuj jeszcze wyłączyć procesy za pomocą programy TrayKiller.
http://www.pcwelt.de/downloads/Traykill ... 24710.html
Najważniejsze jest to żeby nie dać się ugryźć !

Awatar użytkownika
Taran
Bard
Bard
Posty: 463
Rejestracja: 21 gru 2012, o 14:18
Gry: DayZ Mod,DayZ,Battlefield 3 i wiele innych ;)
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Re: Spadek klatek (POMOCY!!!)

Post autor: Taran » 11 lut 2014, o 23:15

Podkręcałeś?
Znaleźli strzelca??... Znaleźli...

Torwid
Przybłęda
Przybłęda
Posty: 7
Rejestracja: 8 lut 2014, o 21:33
Gry: Day Z SA, CS GO, LoL

Re: Spadek klatek (POMOCY!!!)

Post autor: Torwid » 12 lut 2014, o 08:17

Już wszystko działa. Było to wywołane poprzez proces stij.exe, który był wywołany przez jakiś IB updater. Usunąłem i wszystko śmiga ;)
Pozdrawiam.

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość